Fantastisk sallad

on

Den här salladen har jag döpt till Fantastisk och det finns det goda skäl för. Alla, jag menar verkligen alla, som smakat gillar den oavsett om de normalt inte är så förtjusta i sallad. Jag och maken äter den hela året men framför allt på sommaren.

Hackandet och skärandet tar lite tid, men nivån på matlagningen är så simpel att vem som helst klarar av den. Bulgur ser till att den också mättar och tack vare syrligheten håller den länge i kylskåpet och livar upp lunchlådan på jobbet i flera dagar efteråt. Behöver jag tillägga att den är nyttig? Och god!

Receptet är en grund med ingredienser som jag alltid brukar ha i. Ett måste som gör salladen Fantastisk är kryddningen: skal och saft från en citron, olivolja, salt och peppar. Och morötter och rödbetor som gör den till en energikick även för ögat.

ingredienser2

Ingredienser (cirka 6 portioner)
Bulgur (1,5 dl torra)
Grönsaksbuljong (1 tärning)
Rödlök (1)
Ruccola (65 gram)
Morot (två rejäla)
Rödbetor (råa 2-4 beroende på storlek)
Avokado (1-2 st.)
Tomater
(Grillad paprika 1-2 av spetsvariant)
Citron (1)

Gör så här
Om du tar med paprika: grilla den på hög värme i ugnen eller på grillen tills skalet är helt svart. Lägg genast i en plastpåse cirka 20 minuter. Dra av det svarta skalet och skär paprikan i mindre bitar. bränd paprika

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet med buljongtärningen. Låt svalna, gärna i vattenbad så går det snabbare.

Skär rödlöken i tunna ringar, grovriv morot och rödbetor. Skär tomaterna och avokadon i mindre bitar.

blanda sallad

Blanda alla ingredienser i en stor salladsskål. Spraya/ringla över olivolja. Riv i skalet från en citron och pressa sedan i juicen. Salta och peppra. Smaka av! Det behövs ofta mer salt och peppar än man tror. zest

Variera salladen efter säsong. Jag tar ibland broccoli, granatäpplekärnor, babyspenat eller grillad sparris till exempel. Fantastisk sallad passar som en hel måltid, kan kompletteras med grillad haloumi, serveras vid sidan om en annan rätt eller finnas som en av många rätter på vilket buffébord som helst.

 

Smaklig spis!

fantastisk sallad

4 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.