Vårvåffla med rödbetscrisp

Äntligen vår! Hoppas jag inte jinxar något nu, men tecknen har verkligen hopat sig senaste veckorna. Jag har röjt i trädgården, förberett växthuset, sett mina frösådda tomater, paprikor, chili och allt annat skjuta i höjden, tvättat fönster och inte minst ätit en massa god mat.

Senaste experimentet i mitt kök är våfflor toppade med tångcaviar, fraiche och friterade rödbetssträngar. Hittade inspirationen till rödbetorna här. Lyckades inte får dem exakt lika snygga, men de gav underbart crisp till anrättningen.

Vi åt våfflorna till middag, men de funkar både som förrätt och en enkel lunch. Det beror helt enkelt på hur många du gör. Jag använde färdig våffelmix och la i stället matlagningskrutet på tillbehören.

Det här behöver du
Ett paket våffelmix plus vatten och olivolja enligt anvisning

Friterad rödbeta
1 stor färsk rödbeta
0,5 deciliter potatismjöl
Frityrolja

Övrig topping
Crème fraiche
Tångcaviar
1 matsked färskpressad citronsaft
Några strån färsk gräslök

Gör så här
Skala rödbetan skär spiraler av den i en spiralizer. Vänd spiralerna hastigt i potatismjöl. Hetta upp frityroljan till cirka 180 grader (obs: stäng av fläkten och ha ett lock nära till hands). Fritera rödbetssträngarna tills de fått fin färg. Lägg upp dem på hushållspapper och rulla ihop som en rulltårta. Låt ligga.

Vispa ihop våffelsmet, vatten och olivolja. Grädda våfflor till önskad färg.

Toppa våfflorna med crème fraiche, tångcaviar och rödbetscrips. Strössla över finklippt gräslök och pressa på lite citronsaft. Klart!

PS: La du märke till att fotot är lite extra stylish? Jag fyllde år tidigare i april och fick en hett efterlängtad present av min käre make: bakgrunder för foto, ett kit med tio olika marmormönster på Cyberphoto. Så snygga! Och med ens blev det lite roligare att planera in inlägg till bloggen. DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.