Dryck med ingefära & citron

on

veckansvego ingredienser ingefäradryck

En snabb googling ”dryck med ingefära och citron” ger hundratals träffar. Vem av alla som lagt ut recept är först? Ingen aning! Därför länkar jag inte till någon här utan presenterar helt enkelt den variant jag fixade till i går kväll.

Det var i senaste laget. För två veckor sedan drabbades jag av den värsta influensan jag haft på 15 år och den kanske inte hade blivit så långdragen om jag förberett mig bättre. Enligt ryktet ska drycken vara en riktig boost för immunförsvaret och kunna hjälpa mot allt från förkylningar till ledvärk och magbesvär. En shot varje morgon ska göra tricket. Värt att testa!

PS: om du som har uppfunnit receptet läser detta – hör genast av dig så ska du få all den cred du förtjänar! DS.

 

Det här behöver du (till cirka en liter)
1 liter vatten
200 gram färsk ingefära
2 citroner
0,5 dl honung

Så här gör du
Skala, skölj och grovhacka ingefäran. Koka i vattnet cirka 20 minuter. Sila bort ingefäran, häll i honungen och låt svalna till rumstemperatur. Pressa i saften från citronerna. Häll upp på flaska och förvara i kylen. Håller minst en månad.

veckansvego färdig ingefäradryck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.