Tomat- och paprikasoppa

Den här soppan kan snabbt stå på bordet och ingredienserna är billiga. Det är två inte oviktiga parametrar i matlagningen ibland, när det suger i magen och plånboken sinar. Jag höjer ett varningens finger för citronskalet! Zest är förvisso en av mina favoritingredienser, men här får man vara lite försiktigt – med tomater som grund blir soppan lätt för sur i smaken. Grundreceptet är från Ica, men följ inte det om ni är noga med att det är helt vegetariskt (hönsbuljong!)

ingr tomatsoppa

Ingredienser (4 portioner)
1 gul lök
2 potatisar
2 röda paprikor
1 msk olivolja
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 förp krossade tomater (à 500 g)
salt och peppar
rivet skal av en halv citron
ca 11 1/2 tsk sambal oelek

 

Gör så här
Skala lök och potatis, hacka löken och skär potatisen i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor. Fräs lök och paprika i oljan ca 5 minuter. Tillsätt potatisen och smulade buljongtärningar och fräs under omrörning ca 1 minut. Häll på vattnet och koka under lock ca 5 minuter.

zest

hackat och skivat

Tillsätt krossade tomater och koka tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt, peppar, citronskal och sambal. Servera med ett gott bröd. Jag latade mig och köpte färdiga vitlöksbaguetter som jag bakade klart i ugnen.

färdig soppa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.